Négerfánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

2,5 dl víz,
25 dkg liszt,
6 egész tojás,
3 dkg vaj,
csipetnyi só,
4 adag csokoládéöntet,
olaj a sütéshez,
1 evőkanál porcukor.

Recept elkészítése:

A vizet a vajjal felforralom, beleszórom a sót és a cukrot, majd a lisztet is beleöntve addig főzöm, amíg az edény oldalától el nem válik. Közben állandóan kevergetem. Hagyom langyosra hűlni. Egyenként belekeverem a tojásokat. (Legjobb a konyhai robotgép keverőjével végezni ezt a műveletet, alig néhány percet vesz csak igénybe.) Közben bő olajat forrósítok, és az olajba mártott evőkanállal kis halmokat csúsztatok a forró olajba. A fánkokat mindkét oldalon pirosra sütöm, és alaposan lecsöpögtetem. Csokoládéöntettel lelocsolva kínálom.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: