Mogyorós fánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

2 tojás,
1 dl tej,
25 dkg finomliszt,
10 dkg finomra darált mogyoró,
2 dkg élesztő,
1/2 dl olaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
10 dkg reszelt rokfort,
a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj,
3 evőkanál zsemlemorzsa.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

1/2 dl tejben simára keverjük az élesztőt. A tojást az élesztős és a többi tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mogyorót és az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük, és 10 percig pihentetjük. A masszának gombóctészta sűrűségűnek kell lennie. Ha szükséges, még kevés liszttel vagy mogyoróval sűríthető. Kisebb tepsit olajjal kikenünk, és zsemlemorzsával vastagon behintjük. A tésztából 2 olajos evőkanál segítségével kis halmokat engedünk a tepsire, egymástól 3 cm távolságra. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz nem marad. Még tűzforrón megszórjuk reszelt rokforttal, és csak annyi időre toljuk vissza a már kikapcsolt, de még forró sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Száraz fehérbor illik hozzá, de sörrel is kitűnő.

Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: