30 dkg liszt,
2 dl tej,
1,5 dkg élesztő,
1 db kicsi (10 dkg) burgonya,
3 tojássárga,
5 dkg vaj vagy margarin,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só,
fél liter meggybefőtt és vaníliás porcukor a tetejére.
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozva, még melegen áttöröm. Összedolgozom a liszttel, a vajjal, a szétmorzsolt élesztővel, sóval, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal. Langyos helyen letakarva 1 órán keresztül pihentetem a cipóba formált tésztát. Közben a meggyet leszűröm és kimagozom. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, és egy kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Mindegyik korong közepére nyomok egy-egy szem meggyet. Kivajazott tepsiben egymástól két centiméter távolságra teszem a fánkokat, és előmelegített, forró sütőben arany-barnára sütöm. Tálaláskor mellérakom a külön felforrósított maradék meggybefőttet és a vaníliás porcukorral megszórt fánkhoz kínálom.
Elkészítés ideje: 135 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges