Mazsolás fánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

25 dkg rétesliszt,
2 egész tojás,
2-3 evőkanálnyi tejföl,
8 dkg mazsola,
1 evőkanál rum,
1 dkg vaj vagy margarin,
csipetnyi só,
2 evőkanál porcukor,
a tetejére vaníliás cukor.

Recept elkészítése:

Összegyúrom a lisztet a tojásokkal, a rummal, a vajjal, a cukorral, a sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjak. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtom, majd nagy fánkszaggatóval (vagy vizespohárral) kiszaggatom. Egy-egy korongra néhány darab megtisztított mazsolaszemet rakok, és ráborítok egy üres korongot. A széleit szorosan összenyomkodom. Bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. Alaposan lecsöpögtetve róla a felesleges olajat, vaníliás porcukorral bőven meghintve kínálom.

Elkészítés ideje: 120 perc

Receptek kategória: