Mandulás szilvafánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

25 dkg finomliszt,
1,5 dl sör (vagy tej),
50 dkg magvaváló szilva,
5 dkg darált mandula,
1 egész tojás,
1 evőkanál porcukor,
2 szem összetört szegfűszeg,
csipetnyi só,
olaj a sütéshez,
a tetejére vaníliás porcukor.

Recept elkészítése:

A tojást habosra verem a sörrel, a sóval, a porcukorral, a darált mandulával, a szegfűszeggel, majd a lisztet is belekeverem. Hagyom pihenni 15-20 percet, közben pedig a szilvát megmosom, lecsöpögtetem, kimagozom, és apróra vágom. A szilvadarabokat hozzáteszem a tésztához, és jól átkeverem. Bő olajat forrósítok, majd evőkanállal halmokat adagolva az olajba, mindkét oldalán pirosra sütöm. Lecsöpögtetve, forrón tálalom, tetejére vaníliás cukrot szórok.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: