Kukoricafánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

5 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt,
3 db tojás,
12 dkg vaj,
25 dkg főtt szemelt kukorica,
15 dkg reszelt sajt,
só.

Recept elkészítése:

1 dl langyos tejben, az élesztőből kevés cukorral, liszttel kovászt készítünk. A megszitált lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a 6 dkg olvasztott vajat, csipetnyi sót, majd a tejet hozzáöntve, közepesen puha tésztává keverjük. Ezután hozzákeverjük a megkelt kovászt, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Letakarva, langyos helyre téve megkelesztjük. Ezután hozzákeverjük a megfőzött, szemelt zsenge kukoricát. A tükörtojássütőben vajat hevítünk, és a tésztából mindegyik mélyedésbe öntünk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és reszelt sajttal meghintve adjuk asztalra.

Elkészítési idő: 50 perc

Receptek kategória: