20 dkg liszt,
8 dkg margarin,
4 tojás,
1 mokkáskanál só,
2 dl víz.
Lábosban felforraljuk a vizet a margarinnal, majd megsózzuk, és beleszórjuk a lisztet. Kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg a massza elválik az edény falától. Ugyancsak kevergetve kicsit kihűtjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és a tésztamasszából, 2 kiskanál segítségével, kis halmokat adagolunk, egymáshoz nem túl közel, mert a sütés során megnőnek a fánkocskák. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon 5 percig, majd a lángot kissé mérsékelve 10-12 percig sütjük. Közben nem szabad kíváncsiskodni! A sárgára sült fánkokat - késsel alányúlva - még forrón leszedjük a fóliáról, és hagyjuk, hogy kihűljenek. Félig bevágjuk. Nylonzacskóba zárva, a hűtőszekrényben sokáig eláll.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges