Képviselőfánk III. recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

Tészta:
15 dkg vaj,
15 dkg liszt,
15 dkg víz,
5 egész tojás.

Krém:
1 egész tojás,
2 tojássárgája,
12 dkg cukor,
1,5 dl tej,
2 dkg vaníliás cukor,
3 deci tejszínhab.

Recept elkészítése:

A 15 dkg vajat és a 15 dkg vizet csipetnyi sóval habüstben felforraljuk és forrás közben, állandó keverés mellett beleszórunk 15 dkg lisztet. Addig főzzük, amíg az edény oldaláról le nem válik. Ha a tűzről levettük, keverés közben egyenként hozzáadunk 5 tojást. Ekkor vajazott, kilisztezett tepsibe dió nagyságú kis halmokat rakunk evőkanállal, vagy nyomózsákkal. Forró sütőben lassan kisütjük, s egy kissé kiszárítjuk. 10 percig nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert a fánk összeesik! Ezután tetejét levágjuk, és tejszínhabos vaníliakrémmel töltjük.

A vaníliakrémet a következő módon készítjük el: 1 egész tojást, 2 tojássárgáját, másfél deci tejet, 12 dkg cukrot habüstbe teszünk, és 3 dkg vaníliás cukorral sűrű krémmé hevítjük. Ezután lehűtjük és hozzákeverünk 3 deci, keményre felvert tejszínhabot. A fánkot ezzel töltjük meg.

Receptek kategória: