Kelt csöröge barackízzel recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

30 dkg liszt,
1 dl tej,
1 dl tejföl,
1 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
5 cl rum,
4 tojássárgája,
10 dkg vaníliás cukor,
20 dkg baracklekvár,
3 dl olaj.

Recept elkészítése:

Az élesztőt a tejben feloldjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a többi anyaggal tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, fél órát pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, derelyemetszővel keskeny téglalapokra vágjuk. A lapok közepén 2 vágást készítünk, ebbe forgatjuk a két csücskét. Forró olajban, fedő alatt pirosra sütjük. Rummal ízesített lekvárt, vaníliás cukrot adunk hozzá.

Receptek kategória: