Karibi csigafánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

A tésztához:
60 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 dl olaj,
5 zacskó vaníliás cukor,
1/2 teáskanál só,
a kisütéshez olaj

Kb. 2 l. koktélhoz:
5 dl kókuszlikőr,
2,5 dl lehetőleg fehér rum,
20 dkg kókuszreszelék,
1 I Exotic mix ,
rostos gyümölcslé (vagy ananászlé),
1 mangó,
jégkocka.

Hány személyre
10
Recept elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk. Fazékban felforralunk 7 dl vizet az olajjal és a sóval, majd a lisztre öntjük. Kézi mixerrel sima tésztává dolgozzuk. A tésztát nagy átmérőjű, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Magas falú serpenyőben vagy fritőzben olajat forrósítjuk, és a tésztából egyszerre 2-3 csigát nyomunk bele. A csigákat aranysárgára sütjük, majd fehér konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajat. Még forrón beleforgatjuk a cukorral elkevert vaníliás cukorba, és azonnal kínáljuk. (Kb. 20 csigát kapunk.)
A koktélhoz a kókuszreszeléket leforrázzuk 1/4 l vízzel. Kb. 10 percig áztatjuk, majd gézen átszűrjük, és a kókuszlevet felfogjuk. A gyümölcslevet, a likőrt, a kókusztejet és a rumot nagy tálba öntjük, majd 10 jégkockát adunk hozzá. Jól összekeverjük, és 2 dl-es koktélos poharakba szűrjük.
A mangót meghámozzuk, magját eltávolítjuk. Húsát kis darabokra vágjuk, feldíszített pálcikára szúrjuk, és a poharakba helyezzük.

Ötletünk: Ezt a felnőtteknek való koktélt eredetileg kókusztejjel készítik, majd a kókuszdió héjába töltik. Tört jég hozzáadásával elkészíthetjük shakerben vagy turmixgépben is. A hozzávalók közül a mangó elhagyható, vagy konzerv ananásszal - a kókusztej pedig tejszínnel - helyettesíthető.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Receptek kategória: