Hússal töltött burgonyafánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

1 kg burgonya,
20 dkg liszt,
2 tojás,
darált füstölt hús vagy maradék sült hús,
olaj, só.

Recept elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, egy csipet sót és sima tésztát gyúrunk. Szalvétával letakarjuk, és egy fél óráig pihentetjük. A gyúródeszkát meglisztezzük, a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, az egyik fánkot megtöltjük hússal, a másikat ráborítjuk, s a szélét jól összenyomkodjuk, hogy szét ne váljon. Forró olajban kisütjük és mártáshoz, párolt főzelékféléhez vagy salátához tálaljuk.

Receptek kategória: