Hasé-fánk recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Hozzávalók

"Maradék"-hús 15 dkg,
zsemle 1 db,
tojás 2 db,
vöröshagyma 1/8 fej,
petrezselyem 2-3 szál,
morzsa 2 dkg,
törött bors 4-5 szemből,
tojás 1 db,
tej 1/2 dl,
morzsa 3 dkg,
só késhegynyi.

Recept elkészítése:

Maradék sültet, csirkét vagy borjút megdarálunk. Egy tejbe áztatott zsemlét jól kinyomunk, egy pici sóval, két tojás sárgájával, finomra vágott hagymával, petrezselyemmel összekeverünk, hozzáadjuk a két tojás habját is. Morzsával összekeverve pogácsákat formálunk belőlük. Tojásba, morzsába mártva forró zsírban kisütjük. Lehet vékonyra kinyújtott rétestésztába tenni, amely teljesen a morzsás-táska szerint készül el.

Receptek kategória: