Farsangi fánk olajsütőben recept

files/images/desszertek/fank.jpg
Recept elkészítése:

3 dkg morzsolt élesztőt, 1 ek. cukrot 2 dl langyos tejben elkeverve lefedjük, felfuttatjuk. 50 dkg lisztbe vájt lyukba rakjuk az élesztőt, 6 tojássárgáját, 3 dl langyos tejet, sót, 1 cs. vaníliáscukrot, kidolgozzuk. Beledagasztunk 7 dkg vajat. Cipó alakban, lisztes tálban, tetejét lisztezve duplájára kelesztjük. Lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtva, lisztezett nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 15 percig kelesztjük. 180 C-os olajban, kis adagokban, 2-3 perc alatt pirosra sütjük, leitatjuk. Rumos baracklekvárral tálaljuk. Frissen a legjobb!

Receptek kategória: