Barackfánk recept

Recept elkészítése:

Barackfánk recept

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg búzaliszt,
15 dkg tehéntúró,
15 dkg ráma margarin,
30-40 csepp Polisweet,
1 mokkáskanál sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg apró kajszibarack,
2 dkg búzacsira,
ízlés szerint őrölt fahéj,
6-8 db Polisett.

Elkészítés:

      A sütőporral kevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a túróval és a Polisweettel. Fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtva, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepébe egy magházával lefelé fordított barackot nyomunk, majd megszórjuk 4 csapott evőkanál búzacsira, fahéj és a porrá tört Polisett keverékével. Előmelegített sütőben világos rózsaszínűre sütjük. A nyers tésztalapokra szórhatunk málna vagy ribizli szemeket, de ízesíthetjük egy-egy gerezd naranccsal, negyed almával, fél szilvával is.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: