Kókuszos sült fagylat recept

Kókuszos sült fagylalt recept

Hozzávalók:
2 l vanília fagylat (jó minőségű),
1 tojás,
11 dkg liszt,
1.9 dl víz,
25 dkg finom zsemlemorzsa,
2 ek. kókuszreszelék,
a sütéshez bőven olaj.

Elkészítés:

      A fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk, és megfagyasztjuk. A lisztből a tojással és a vízzel tésztát keverünk. A fagylaltgömböket belemártjuk, majd a kókuszreszelékkel összekevert morzsába forgatjuk. A mélyhűtőben még néhány napig fagyasztjuk. Az olajat megforrósítjuk, és a fagylaltgömböket egyenként néhány másodperc alatt körös-körül szép pirosra sütjük. Szűrőlapáttal tányérokra szedjük, és karamellmártással vagy friss gyümölccsel kínáljuk.
Tipp: A siker titka, hogy a fagylalt kőkemény, az olaj pedig nagyon forró legyen, így a kókuszos bevonat pillanatok alatt megpirul.

Elkészítés ideje: 40perc + fagyasztás

The Mountain - 3D pólók