Szójás töltött gomba egészségesen recept

file/images/egeszseg/egeszseg.jpg
Recept elkészítése:

60 dg csiperkegombát folyó vízben alaposan mossunk meg, majd óvatosan tördeljük vagy vágjuk ki a szárát. 10 dg előzőleg beáztatott szójakockából, és a gomba vékony szeletekre vágott szárából készítsünk egy adag rozsliszt nélküli gombás húspótló masszát a Gombás töltött káposztánál leírt módon. A gombák kalapját lemezes oldalukkal felfelé helyezzük kivajazott tűzálló tálba, vagy egy nagyobb méretű zománcozott tepsibe. Ezután a szójamasszát egyenletesen elosztva töltsük a gombák mélyedésébe. 2 dl tejfölt 10 dg olvasztott vajjal keverjünk simára, és csurgassuk az egymástól minél távolabb elhelyezett gombafejekre. Végül szórjunk rá 5 dg reszelt sajtot, és erősebb tűzön süssük kb. 15 percig, amíg a megolvadt sajt zsemleszínűre pirul. Párolt rizzsel, petrezselymes burgonyával vagy majonézes burgonyasalátával melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

Receptek kategória: