Vadított csirke recept

Recept elkészítése:

Cseszneki vadított csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
2 dl tejföl,
1 dl borecet,
5 szem összetört borókabogyó,
késhegynyi őrölt babérlevél,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 citrom lereszelt héja,
1 csokor kapor,
1 teáskanál sáfrányos szeklice,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      Akkora üveg- vagy porcelántálat készítek elő, amelybe a tisztított, darabjaira szétvágott csirke kényelmesen belefér. A borecetet, a sót, az őrölt borókabogyót és a babérlevelet összekeverem, és annyi vizet öntök rá, hogy a tálba tett csirkét jól ellepje. A páclevet felforralom, és ha teljesen kihűlt, ráöntöm a csirkére. A tálat lefedem, és hűtőszekrényben legalább 48 órán keresztül érlelem. Sütés előtt a húsdarabokat lecsöpögtetem, és lapos tűzálló tálra vagy tepsire egymás mellé teszem. A tejfölt, az olajat, 1 dl páclevet, a sáfrányos szeklicét, a finomra metélt kaprot és a citromhéjat összekeverem, majd ráöntöm a csirkére. Alufóliával szorosan lefedem és forró sütőben 40 percig sütöm. Tálaláskor burgonyakrokettet kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 55perc

Receptek kategória: