Sonkás csirke recept

Recept elkészítése:

Sonkás csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
15 dkg főtt füstölt sonka (vagy nem zsíros tarja),
1 fej vöröshagyma,
3-4 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dl fűszerezett paradicsomlé,
1 teáskanál szárított bazsalikom,
5 dkg reszelt sajt,
ízlés szerint só és törőt fekete bors.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom, megsózom és lisztbe mártom. A felforrósított olajon mindkét oldalát átsütöm, majd a serpenyőből kivéve félréteszem. A visszamaradt zsíradékban lepirítom a tisztított, kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáteszem a szintén kockákra vágott főtt sonkát. Felengedem a paradicsomlével, megsózom, megborsozom, belekeverem a bazsalikomot, és egy dl vízzel felöntve sűrű mártássá forralom. Közben tűzálló tálra rendezem az elősütött csirkedarabokat, rákenem a mártást, és a tálat lefedve előmelegített, forró sütőbe tolom, majd 40 percig nem túl erős lángon sütöm. A sütőből kivéve a tetejét leveszem, rálocsolom a reszelt sajttal elkevert tejfölt, és addig pirítom fedetlenül, míg a sajt ráolvad a húsra. Rizibizi és saláta illik mellé.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: