Sárga csirkemell recept

Recept elkészítése:

Sárga csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
50 dkg sárga színű paradicsom,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál currypor,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 mokkáskanál törött fekete bors és rozmaring,
ízlés szerint só,
2 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom. Megsózom és a felforrósított olajon minden oldalát hirtelen átsütöm. Ezután hozzáteszem a héjától megfosztott, gerezdekre vágott paradicsomot, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, beleszórom a curryt, a borsot, a rozmaringot. Fedő alatt, saját levében puhára párolom. Időnként óvatosan megkevergetem, hogy le ne égjen. Ha a csirkemelldarabok már megpuhultak és sűrű, sárga lé van csak alattuk, akkor megszórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel és lefedem. A lángot eloltom alatta. Petrezselymes párolt rizs illik hozzá.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: