Sajtos csirkefalatok recept
Hozzávalók:
1 vagy 2 csirkemell,
2 tojás,
1 kis fej hagyma,
10 dkg reszelt sajt,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 evőkanál liszt,
ízlés szerint só és törött bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy két tömör húsdarabot kapjunk. Bőrét is lehúzzuk, majd a húst vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk. A tojásokat habosra felkeverjük, és belekeverjük a közben megtisztított és nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk zsemlemorzsával. A csirkehúscsíkokat először a lisztben megmártjuk, ezután beleforgatjuk a hagymás tojásba, majd a sajtos morzsában meghempergetjük. Bő, forró olajba tesszük, és aranysárgára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. A ráolvadt sajttól különlegesen finom ízt kap. Bármilyen köret vagy saláta illik hozzá.
Elkészítés ideje: 35-40perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges