Pikáns csirkemell recept

Recept elkészítése:

Pikáns csirkemell recept

Hozzávalók:
4 db csirkemell,
só, bors,
liszt,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zeller,
250 dkg csiperkegomba,
40 dkg vaj,
2 dl fehér bor,
2 dl tejföl,
1 kanál étkezési keményítõ,
2 kanál apróra vágott petrezselyem,
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

      A csirkemelleket lebõrözzük, kicsontozzuk, húsklopfolóval kiveregetjük, besózzuk, beborsozzuk és lisztbe forgatjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra felvágjuk. A zellert megtisztítjuk, megmossuk és apróra lereszeljük. A gombát megmossuk és vékonyra felszeleteljük. Felhevítjük a vajat és a hússzeletek mindkét felét hirtelen megsütjük. Kivesszük a húsokat és a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt zellert és addig pároljuk, még a zeller megpuhul. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáöntünk egy kis vizet, egy picit még pároljuk majd beletesszük a felszeletelt gombát. Hozzáöntjük a bort, ráhelyezzük a sült húsokat és lassú tûzön tovább pároljuk. Amikor minden megpuhult hozzáadjuk a tejfölt, amibe elõzõleg belekevertük az étkezési keményítõt. Felforraljuk és megszóruk petrezselyemmel és reszelt sajtal. A csirkemellcsontokból szokásos módon húslevest készítettem azzal, hogy közben egy teafõzõ tojásba kókuszreszeléket tettem és mártogattam a levelesbe és próbálgattam az ízhatást. Mondhatom, hogy nagyon kellemes, "selymes" ízt varázsoltam bele és valóban kölönlegesre sikeredett.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: