Pácolt csirkecomb Júlia módra recept

Recept elkészítése:

Pácolt csirkecomb Júlia módra recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
1 dl száraz fehérbor,
15 dkg gomba,
2 evőkanál mazsola,
4 szál zöldhagyma (szárával együtt),
1/2 dl tejszín,
2 tojás,
3-4 evőkanál liszt,
3 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A csirkecombokat kicsontozom és csíkokra vágom. A gombát tisztítás után vékony szeletekre vagdalom, majd egy evőkanál olajon sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel (fedő alatt), saját levében puhára párolom, és zsírjára sütöm. Ha kihűlt, belekeverem a megmosott, leszárazott mazsolát, a nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát (zöld szárával együtt), 1/2 dl bort, a tisztított, szétzúzott fokhagymát és a tejszínt. Ezután hozzáteszem a húscsíkokat is, és fél órán keresztül állni hagyom. Ha puha, kiveszem a mártásból a húst és félréteszem. A mártásba keverem a habosra vert nyers tojásokat, a maradék bort és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintamassza legyen. (Akkor jó, ha a darabos anyagok, mint pl. a mazsola vagy a gomba, nem válnak ki belőle.) A húscsíkokat először a lisztben, majd a tésztában megforgatom, és bő, forró olajban, kis lángon pirosra sütöm. Reszelt rokforttal, kemény tojással ízesített fejes saláta és burgonyapüré illik mellé, de párolt, vajas zöldséggel is lehet tálalni.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: