Oreganos csirke recept
Hozzávalók:
3 egész csirkemell filé,
1/2 csésze olívaolaj,
1/2 csésze száraz fehérbor,
2 evőkanál szárított oregano,
2 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt bors.
Elkészítés:
A csirkemelleket szétszedjük, majd egy nagyobb lapos edényben elrendezzük. Egy kis lábosban összekeverjük az olajat, bort, oreganot, sót, borsot, összezúzott fokhagymát. Alaposan elkeverjük! Az elkészült páclét ráöntjük a csirkedarabokra, lefedjük és néha-néha megforgatva legalább 2-3 órán át pácoljuk a csirkét. Érdemes egyébként előző este elkészíteni és berakni a hűtőbe éjszakára. Éjszaka nem kötelező forgatni :) Ezután éppen csak kiolajozott grillező tálcára helyezzük a csirkedarabokat, és előmelegített grillsütőben (a mikro grill funkciója tökéletes erre a célra) addig sütjük, amíg meg nem pirul (kb. 30 perc). Sütés közben többször megforgatjuk. Én krumplipurét csináltam hozzá.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges