Extrafinom csirkemáj recept

Recept elkészítése:

Extrafinom csirkemáj recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg finomra darált dióbél,
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
a tetejére 2 evőkanál reszelt füstölt sajt,
fél dl ketchup,
ízlés szerint törött fekete bors.

Elkészítés:

      A csirkemájakat szétszedjük, az erektől megtisztítjuk, majd a lisztben mindkét oldalát megforgatjuk. Ezután a felvert tojásban megmártjuk, és a dióval összekevert zsemlemorzsában meghempergetjük. Bő, forró olajban hirtelen, gyorsan megsütjük. Az olajból kiszedve kis tepsire vagy tűzálló tálra rakjuk, és bekenjük a reszelt sajttal, a megmaradt diós zsemlemorzsával és a törött borssal összekevert ketchuppal. Éppen csak annyi időre toljuk be a grillsütőbe (vagy az előmelegített forró sütőbe), amíg a tetején a mártás egybefüggő, majdnem szilárd réteget alkot, tehát amíg a sajt összefogja. Azonnal tálaljuk. Csak a tányéron szabad sózni. Párolt zöldség vagy sült burgonya a hozzáillő köret.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: