Csirkemájragu recept

Recept elkészítése:

Csirkemájragu recept

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
10 dkg gomba,
1 szép,
húsos paradicsompaprika,
5 dkg füstölt szalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom, a szíveket pedig vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután rádobom a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és a kierezett, csíkokra vagdalt paradicsompaprikát. 5 percnyi pirítás után hozzáadom a májat, megborsozom, és fedő alatt néhány percig saját levében párolom. Zsírjára sütöm, majd a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezem. Csak a tányéron szabad sózni! Körete pirított burgonya vagy petrezselymes rizs.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: