Csirkecomb székely módra recept

Recept elkészítése:

Csirkecomb székely módra recept

Hozzávalók:
4 csirkecomb,
1 kg vöröshagyma (nem tévedés!),
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna,
75 dkg burgonya,
3 dl tejszín,
1 teáskanál citromfű,
1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony),
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág,
1 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom és héjában puhára főzöm. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágom és jól megsózom, majd a felforrósított olajon erős lángon lepirítom és félréteszem. A vöröshagymát megtisztítom és karikákra vágom, a füstölt szalonnát vékony csíkokra metélem. A főtt, hámozott burgonyát almareszelőn lereszelem és hagyom kihűlni. Ezután hozzákeverek 1 dl tejszínt, sót, szerecsendió-virágot és kiolajozott tűzálló tálba öntöm. Betakarom a vöröshagyma-karika felével, rászórom a fele füstölt szalonnát, majd egymás mellé ráteszem az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és a füstölt szalonna. A maradék tejszínnel elkeverem a nagyon finomra metélt tárkonyt, a citromfüvet, a borsot, kevés sót teszek bele és az ételre locsolom. A tálat lefedem és 40 percre előmelegített, forró sütőbe tolom, majd a fedőt levéve pirítom.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: