Csirkecomb ananászraguval recept

Recept elkészítése:

Csirkecomb ananászraguval recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
6 karika ananászbefőtt,
1 dl ananászbefőttlé,
2 dl tejszín,
5 dkg vaj,
2 húsos paradicsompaprika,
1 teáskanál citromlé,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág és őrölt fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkecombokat megmosom, letörölgetem, majd a forgóknál kettévágom. Bedörzsölöm sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütőben vagy gázsütőben megsütöm, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítom. Közben elkészítem az ananászragut. A kis kockákra vágott ananászbefőttet, a megmosott, kicsumázott és ugyancsak kockákra vágott paradicsompaprikát a vajon lepirítom, sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítem, majd aláöntöm a tejszínt és az ananászlét. Sűrűre forralom és meghintem a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítem a citromlével (kellemesen savanykás legyen). Tálaláskor a sült csirkecombokat a meleg tálra teszem, és köréöntöm az ananászos ragut. Mandulás burgonyafánk vagy ropogósra sütött burgonya illik mellé.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: