Töltött csirkemell sütőtökkel recept

Töltött csirkemell sütőtökkel recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb, kicsontozott csirkemell,
só, bors,
1 kg sütőtök,
1 ek. olaj,
fél szál karcsú póréhagyma,
80 g zeller,
120 g sárgarépa,
1 kis csokor petrezselyem,
30 g reszelt parmezán sajt,
1 tojássárgája,
2-3 ek. liszt,
2 ek. margarin,
½ dl száraz fehérbor,
1.5 dl tyúkhúsleves (kockából),
1 közepes hagyma,
1 kk. csípős paprikakrém,
1 csipet őrölt szerecsendió.

Elkészítés:

A 4 fél mellet zsebszerűen bevágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőtököt meghámozzuk, felszeleteljük, közepes hőmérsékleten puhára sütjük. Az olajban 10 percig pirítjuk-pároljuk a felaprózott pórét, zellert és sárgarépát, hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a vágott petrezselymet, a sajtot és a tojássárgáját, megtöltjük vele a fél melleket, a nyílásokat betűzzük. Lisztbe forgatjuk őket, 1 ek. margarinban hirtelen elősütjük, aláöntjük a bort, 5 perc múlva a húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk (20 perc). 1 ek. margarinban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört sütőtököt, sóval, paprikakrémmel és szerecsendióval fűszerezzük, levét elfőzzük. 2 evőkanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk belőle, és a pecsenyelével bevont hús mellé, köretként tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 és 1/4 óra,

Kiemelt partnerünk