Sajtos hús recept

Recept elkészítése:

Sajtos hús recept

Hozzávalók:
kb. 50 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (de próbáltam már pulyka fehér apróhúsból is),
kb. 8 dkg vaj vagy margarin,
10dkg Camping tejszínes krémsajt (tudjátok az a hurka alakú),
kevés kakukkfű,
1/2 pohár tejföl vagy főzőtejszín.

Elkészítés:

A felforrósított vajra teszem az enyhén sózott hússzeleteket (a krémsajt is sós), a kakukkfüvet (vagy más nem erős ízű fűszert, amit szeretsz), és fedő alatt először az egyik (max. 2 perc), majd a másik oldalát pirosasra sütöm. Ez után rálököm a krémsajtot és befedem, hogy elolvadhasson. Összekeverem a sajtot a zsiradékkal, és beleforgatom a hússzeleteket, kicsit rotyogtatom. Ha túl sűrű a szósza, ami egyébként a legfinomabb benne, kedved szerint hígíthatod a tejföllel. A legjobb krumplipürével.

Receptek kategória: