Sajtos csirkemell 3. recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 kis csirkemell,
1.5 ek. olaj,
500 g hosszúmetélt.
Töltelékhez:
50 g krémsajt,
50 g camembert,
1 tk. majoránna.
Szószhoz:
1 dl száraz fehérbor,
3 ek. tejszín,
100 g camembert.
Elkészítés:
A melleket kicsontozzuk, a bőrüket ujjunkkal úgy fellazítjuk, hogy zsebet kapjunk. A nyílást bedörzsöljük kevés olajjal. A töltelék hozzávalóit alaposan elkeverjük egymással és beletöltjük a zsebekbe, a nyílásnál a bőrt hústűvel vagy fogvájóval a húshoz rögzítjük. Tepsibe teszik, olajjal meglocsoljuk, és fóliával lefedve 25 percig pároljuk 180 °C-ra előmelegített sütőben. Közben elkészítjük a szószt, melyhez a bort egy serpenyőben felére forraljuk, ekkor belekeverjük a tejszínt, ezzel együtt könnyű krémmé főzzük, majd a tűzről lehúzva, kevergetve felolvasztjuk benne az apró kockákra vágott sajtot. Kifőzzük a tésztát, lecsöpögtetjük, és forró vajon átforgatjuk. A húsról levesszük a fóliát és aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor a melleket szeleteljük, mellétesszük a kifőtt tésztát, s mindkettőt meglocsoljuk a szósszal.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges