Sajtos csirkemell 2. recept

Recept elkészítése:

Sajtos csirkemell 2. recept

Hozzávalók:
2 kicsi csirkemell,
10 dkg reszelt trappista és füstölt sajt keveréke,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
5 dkg vaj,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozom, és 4 darabra vágom, majd húskalapáccsal gyengén ütögetve laposra formázom. Jól megsózom, ezután a felforrósított vajon mindkét oldalát lepirítom. A sütésből visszamaradt zsiradékkal kikent tűzálló tálra 2 darab csirkemellet teszek egymás mellé. Vastagon behintem a reszelt sajt felével, meglocsolom kevés sós tejföllel, majd ráterítem a maradék húsdarabokat. Betakarom a reszelt sajttal, és leöntöm a tejföllel elkevert kaporral és tört fokhagymával. A tálat szorosan befedem és előmelegített, forró sütőben 30 percig sütöm (nem nagyon erős lángon). Gyümölcsbefőtt vagy párolt gyümölcs és petrezselymes rizs illik hozzá.

Elkészítési ideje: 50 perc

Receptek kategória: