Rozmaringos csirkemell recept

Recept elkészítése:

Rozmaringos csirkemell recept

Hozzávalók:
70-80 dkg csirke- (pulyka) mellfilé,
10 dkg vaj,
3 dl világos sör,
1 dl csirkehúsleves (kockából is jó),
1 kövér, méretes sárgarépa,
1 kis zeller,
15 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
rozmaring (szárított is jó),
3-4 ek. tejföl,
1 ek. liszt,
bors, só.

Elkészítés:

A zöldségeket kockára, a hagymát finomra vágom. A csirkemellet is felkockázom, és a forró vajon fehéredésig sütöm. A zöldségeket is hozzáadom a husihoz, s pár percig együtt sütögetem. A sörben simára keverem a lisztet, hozzáöntöm a húslevest, sózom, borsozom és zutty, rá a húsra. Kis lángon, lefedve párolom addig, míg az alkatrészek meg nem puhulnak. Ha netán hígabbnak látom a mártását, fedő nélkül sűrítgetem. Végül de nem utolsó sörben:) beleöntöm a tejfölt, és a finomra vágott friss (szárított) rozmaring is méltó helyére kerül. Tésztafélével príma!

Receptek kategória: