Rántott csirke magyarosan recept

Recept elkészítése:

Rántott csirke magyarosan recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 csirkemell,
2 csirkecomb,
3 dl tej,
fél fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
a panírozáshoz liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
a kisütéshez olaj,
só, bors,
pirospaprika.

Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, középen kettévágjuk. A combot ugyancsak lebőrözzük és kicsontozzuk. Az egyik gerezd összezúzott fokhagymát a tejbe keverjük, megsózzuk és belefektetjük a húsdarabokat. Hűtőszekrényben két órát pácoljuk, közben többször megfordítjuk. A húst lecsöpögtetjük, kevés sóval és borssal bedörzsöljük. A vöröshagymát és a maradék fokhagymát a felvert tojásba reszeljük, a pirospaprikát a lisztbe keverjük. A csirkét a paprikás lisztbe, a hagymás-fokhagymás tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Hasáb- vagy törtburgonya és friss saláta illik hozzá.

Receptek kategória: