Rakott kelbimbó recept

Recept elkészítése:

Rakott kelbimbó recept

Hozzávalók:
80 dkg kelbimbó,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagyobb csirkemell,
5-10 dkg füstölt tarja,
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,
15 dkg árpagyöngy (gersli),
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 leveskocka,
só, bors,
borsikafű,
2 tojás,
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A tisztított kelbimbót sós vízben megfőzzük, és lecsöpögtetjük. A csirkemellet lefejtjük a csontról, és bőröstül ledaráljuk a tarjával, hagymával, fokhagymával együtt, majd a vajban megpároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és lerakjuk a kelbimbót, az árpagyöngyöt és a húst. A rétegeket sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük. A leveskockát elmorzsoljuk, és elkeverjük a tejszínnel, majd rálocsoljuk a kelbimbóra. A tojásokat habosra keverjük a reszelt sajttal és a fűszerekkel, majd a kelbimbó tetejére öntjük. A sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, addig, amíg meg nem pirul a teteje.

Receptek kategória: