Rakott hús recept

Recept elkészítése:

Rakott hús recept

Hozzávalók:
1 kg apró újburgonya,
2-3 szem paradicsom,
1 szál póréhagyma v. 1 csomag újhagyma (zöldjével együtt),
1-2 db paprika (ún. TV paprika),
30 dkg gomba,
30 dkg csirkemell,
30 dkg sertéscomb v. karaj (csont nélkül),
30-40 dkg kolozsvári szalonna,
1-2 gerezd fokhagyma,
só (vigyázat, a húsos szalonna és a leves miatt egyébként is sós), bors,
1/2 l erős húsleves (esetleg leveskockából).

Elkészítés:

A szalonnát és a húsokat 1x1 cm-es, 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, a serpenyőben kisütjük, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd borsozva megpirítjuk a sertéshúst, kiszedjük, félretesszük, majd a csirkemell húst, ezt is félretesszük. A paradicsomot karikára, a paprikát kockára vagy karikára, a hagymát 2 cm hosszú darabokra, a gombát negyed vagy nyolcad darabokra vágjuk. Ha a krumpli apró, akkor nem kell vágni. A római tál tetejét kb. fél órára beáztatjuk. Az aljába, egyik sarokba a krumplit, majd kupacokba a húsokat, szalonnát, zöldségeket (pikánsabb és finomabb is, ha 1-2 db ecetes savanyú (!) uborkát is csíkokra vágunk, és a tetejére szórjuk. Felöntjük a levessel, ráöntjük a zsiradékot, majd beküldjük a sütőbe és lefedve kb. 1-1,5 órát sütjük. Ehető kenyérrel, vagy ketchuppal, vagy majonézzel, vagy mustárral, vagy erős paprikával, sajtkockával (eidami).

Receptek kategória: