Rakott csirkemell 7. recept

Recept elkészítése:

Rakott csirkemell 7. recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 gerezd fokhagyma,
4 dl tej,
4 filézett csirkemell,
30 dkg reszelt sovány sajt,
3 tojás,
liszt,
vegyes mirelit zöldség,
1 dl sovány tejföl,
7 dkg margarin,
só.

Elkészítés:

A csirkemellet húskalapáccsal kiütögetjük, sózzuk és a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt hideg tejben, fél napig áztatjuk. A fokhagymás tejből kivéve lisztben, felvert tojásban és reszelt sajtban panírozzuk. Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk a 4 csirkemellet, mindegyik szeletre kevés margarint és tejfölt locsolunk. Közepes lángon, letakarva, 30 percig sütjük a sütőben, majd fedő nélkül aranysárgára pirítjuk. Amíg a csirke sül, kevés margarinon megfuttatjuk a zöldséget, megöntözzük a maradék tejföllel, meghintjük 3 dkg reszelt sajttal, és ezzel a zöldségkörettel tálaljuk a rakott csirkét.

Receptek kategória: