Rakott csirkemell 6. recept

Recept elkészítése:

Rakott csirkemell 6. recept

Hozzávalók:
65 dkg csirkemell-filé,
só, őrölt bors,
8 dkg finomliszt,
3 tojás,
15-15 dkg reszelt trappista és füstölt sajt,
8 vékony szelet húsos szalonna (12 dkg bacon),
8 szelet csirkesonka,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Utána egyenként lisztbe, felvert tojásba meg a reszelt sajtok keverékébe forgatjuk. Egy 17 cm átmérőjű, kb. 10 centi magas tálat a szalonnával kibélelünk, és a bundázott csirkemellet a sonkával felváltva belerétegezzük. A tejföllel meglocsoljuk, végül sütőben, közepes lánggal 1 órán át, sütjük. Tálaláskor cikkekre vágjuk, és különféle salátákkal, savanyúságokkal kínáljuk.

Receptek kategória: