Rakott csirkemell 3. recept

Recept elkészítése:

Rakott csirkemell 3. recept

Elkészítés:

Kb. 70 dkg csirkemellfilét 4-5 dkg-os szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk szalonnával úgy, hogy az edény peremén túllógjon (azért, hogy majd a tetejére hajthassuk). A húst lisztbe, tojásba és kétféle (15-15 dkg füstölt és trappista) reszelt sajt keverékébe forgatjuk. Ebből egy sor a tálba rakunk, majd erre pár szelet csirkesonka kerül, majd ismét bundázott csirkemell következik. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de a tetejére hús kerüljön. 2 dl tejfölt locsolunk rá, a lelógó szalonnát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon, egy órán keresztül sütjük. 45-50 percre érdemes letakarni fóliával vagy tetővel, mert fröcsköl. Megvárjuk, míg kihűl, majd egy éjszakán át, hűtőben pihentetjük. Olyan laktató, hogy csak salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is kitűnő.

Receptek kategória: