Rakott csirkemell 2. recept

Recept elkészítése:

Rakott csirkemell 2. recept

Hozzávalók:
4 db kisebb csirkemell,
10 dkg trappista sajt,
10 dkg Pannónia sajt,
10 dkg karaván sajt,
3 dl tej,
4 nagy gerezd fokhagyma,
2 pohár tejföl,
2 db tojás,
liszt,
delikát 8,
só, bors,
diónyi margarin.

Elkészítés:

A csirkemelleket lebőrözzük, majd kifilézzük. Egy mély tálra helyezzük, és leöntjük a tejben elkevert tört fokhagymával, és a fűszerekkel, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Elkészítés előtt kivesszük a pácból, és jól lecsöpögtetjük Egy hőálló tálat kikenünk a margarinnal. A csirkemelleket lisztbe, a felvert tojásba, majd a reszelt sajtok keverékébe forgatjuk, és rétegesen a tálba helyezzük. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és leöntjük a tejföllel. Sütőbe tesszük, letakarjuk alufóliával, és közepes lángon, ill fokozaton kb. 40-50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, a tetejét kissé megpirítjuk.
Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, mert jobban szeletelhető. Köretnek Tejfölös burgonyapürét, és ecetes szilvát, vagy szilvabefőttet adunk, és száraz testes vörösbort kínálunk hozzá.

Receptek kategória: