Rakott csirke 2. recept

Recept elkészítése:

Rakott csirke 2. recept

Hozzávalók:
2 csirkecomb,
2 kis (vagy 1 nagy) csirkemell,
50 dkg húsos zöldpaprika,
10 dkg füstölt szalonna (vagy szeletelt császárszalonna),
3 paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 dl tejföl,
4 gerezd fokhagyma,
60 dkg burgonya,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

A megmosott és letörölgetett csirkecombokat a forgóknál kettévágom, a melleket kicsontozom, és ugyancsak két részre vágom. Megsózom és megborsozom. A vékony karikákra vágott burgonyát egyenletesen beterítem egy kisebb tepsibe, és megsózva rákarikázom a megtisztított vöröshagyma felét. Erre teszem sorban, egymás mellé az előkészített húsdarabokat, amelyeket beborítok a megmaradt, felkarikázott vöröshagymával, valamint a megmosott, kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikával. Megsózom, megborsozom, majd beborítom a hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával. Ezután lelocsolom a pirospaprikával elkevert tejföllel, és megsózva, lehetőleg légmentesen beborítom alufóliával. Előmelegített, forró sütőben legalább 1 órán keresztül párolom közepes lángon, majd a fedőt leveszem és a tetejét szép pirosra megpirítom. Salátával tálalom.

Receptek kategória: