Pirított csirkemell recept

Recept elkészítése:

Pirított csirkemell recept

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj,
4 nagy, kicsontozott csirkemell (kb. 700 g),
só, fekete bors,
200 g csiperkegomba,
2 gerezd fokhagyma,
250 g mélyhűtött zöldbab,
1/4 l kész paradicsomszósz,
1/4 l tyúkhús alaplé,
1/4 teáskanál pirospaprika-őrlemény.

Elkészítés:

Az olajat magas peremű serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk. A csirkemelleket sóval és borssal ízesítjük, beletesszük a serpenyőbe, és minden oldalról 5 percig sütjük, amíg arany-barnává nem válnak. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és négy részre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A húst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk. 1 evőkanálnyi olajat a serpenyőben hagyunk, a többit kiöntjük. A gombát és a fokhagymát a mélyhűtött babbal együtt a serpenyőbe tesszük, és 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a hús alaplevet és a paprikát, majd erős lángon felforraljuk. A csirkemelleket újra a serpenyőbe tesszük, és gyenge lángon további 10 percig főzzük, amíg a hús és a bab el nem készül. Ezután tálaljuk és felszolgáljuk.

Receptek kategória: