Paprikás csirke indiai módra recept

Recept elkészítése:

Paprikás csirke indiai módra recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 dkg liszt,
10 dkg kókuszreszelék,
l dl tejszín,
0,5 dl tyúkhúsleves (kockából is készülhet),
1-2 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál olaj,
3 chili- vagy cseresznyepaprika,
néhány bazsalikomlevél,
kb. 1 cm friss gyömbérgyökér,
fél teáskanál őrölt fahéj,
6 szem bors,
fél teáskanál koriander,
fél teáskanál római kömény,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
só,
citromlé,
cukor.

Elkészítés:

A csípős paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, majd kb. 10 percre 2 evőkanálnyi forró vízbe áztatjuk. Serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül, kevergetve megpirítjuk a fahéjat, a szemes borsot, a szerecsendiót, a koriandert és a római köményt. A megtisztított, kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és a csípős paprikát a pirított fűszerekkel együtt mozsárban szétnyomjuk, vagy mixerben felaprítjuk. Hozzáadunk néhány cseppet a csípős paprika áztatóvizéből, majd kikeverjük az olajjal és a paradicsompürével. A kókuszreszeléket a tejszínnel. és 2.5 dl vízzel felfőzzük, majd szőrszitán átszűrjük. A kókusztejhez hozzáadjuk a levest. A megmosott, megtörölt csirkemellfilét kockákra vágjuk, lisztbe forgatjuk, és a kókusztejbe tesszük. Közepes lángon, fedő alatt 6-8 percig főzzük. Belekeverjük a fűszerkrémet, majd tetszés szerint sóval, cukorral, és néhány csepp citromlével ízesítjük. A csípős paprikás csirkét csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel meghintve kínáljuk. Egyszerű párolt rizs illik hozzá.

Elkészítési idő 1 óra

Receptek kategória: