Pannónia csirkemell vörösboros meggyszósszal recept

Recept elkészítése:

Pannónia csirkemell vörösboros meggyszósszal recept

Hozzávalók:
Lebőrözött, filézett csirkemell 2 db,
reszelt Pannónia sajt 15 dkg,
tojás 1-2 db,
olaj 1 cl,
őrölt szerecsendió,
őrölt bors, só,
meggy 40 dkg,
fokhagyma 4 gerezd,
cukor 3 dkg,
ribizli dzsem 5 dkg,
száraz vörösbor 1,5 dl,
étkezési keményítő 1 dkg,
Cayenne bors.

Elkészítés:

A húsból 8 szép szeletet formázunk, kissé kiverjük, sóval és borssal bedörzsöljük. A sajtot összekeverjük a felvert tojással, és szerecsendióval fűszerezzük. A masszát rákenjük a hússzeletekre, feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. Beolajozott alufóliába csomagoljuk. Tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, elő-melegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük. Az utolsó 5 percre kibontjuk a batyukat, hogy a hús leve elpárologjon, besűrűsödjön. Közben a magozott meggyet összeturmixoljuk. A dzsemmel és a cukorral összekeverjük, fokhagymával és Cayenne borssal ízesítjük. Felforraljuk, és 5 percig főzzük. Végül beleöntjük a borral simára kevert keményítőt, és éppen csak felforraljuk. A kész húsból kivesszük a fogvájókat és a szósszal körülöntve, petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.

Receptek kategória: