Csiga articsókával recept

Recept elkészítése:

Csiga articsókával recept

Hozzávalók:
24 csiga (konzerv),
2 mogyoróhagyma,
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
200 ml fehérbor,
1/4 liter borjúleves (késztermék),
1/2 citrom leve,
néhány csepp Worcester szósz,
1 konzerv articsóka szív,
só, frissen őrölt bors,
csipetnyi cukor,
csipetnyi cayenne-bors,
4 evőkanál créme fraiche (tejszín!),
néhány szál zöldfűszer.

Elkészítés:

Csepegtessük le a csigát. Vagdaljuk apróra a mogyoróhagymát. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, pároljuk üvegesre a hagymát. Szórjunk lisztet a hagymára, habverővel keverjük össze, majd süssük kicsit. Öntsük fel állandó keverés mellett fehérborral, majd levessel. Ízesítsük a levet Worcester szósszal és citromlével, majd főzzük sűrűbbre. Csepegtessük le az articsókát, majd tegyük a csigával együtt a lébe. Főzzük 5 percig. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, cukorral és Cayenne-borssal.
Keverjük bele a créme fraiche-t, díszítsük az ételt tálalás előtt zöldfűszerekkel.

Elkészítése kb. 1/2 órát vesz igénybe. Baguett-tel kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: