Koszovói csevap recept

files/images/csevap/csevap.jpg
Hozzávalók

1 kg üszőhús,
50 dkg vöröshagyma,
bors, só,
olaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A hús mennyisége attól függ, hány ember számára készítjük az ételt, és persze milyen a vendégek étvágya. Egy kg üszőhúshoz 50 dkg vöröshagymát, kevés borsot és sót számítunk. A csevapot leggyakrabban üsző-, vagy birkahúsból készítik. Minél fiatalabb a hús, annál puhább lesz a kaja. Ha marhahúsból készítjük, bélszínt vásároljunk, ha birkahúsból, combot begyünk. Ha a csevapot marha- vagy sovány birkahúsból készítjük, a hússzeletek közé egy-egy vékony zsírosabb husi szeletet tehetünk. Persze, ha valaki szereti a zsírosabb husit.
A húst 5x5 cm nagyra, és kb. 2 cm vastagra szeleteljük. (A recept szerint így kell vágni, de én nem szoktam centizni. Ahogy esik, úgy puffan)
A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A hagymákra ráhelyezzük a hússzeleteket, és jól összerázzuk. 2-3 órán át, érleljük, majd a hagymából kivesszük a husikat, és nyársra húzzuk. Parázs fölött sütjük, sütés közben olajjal kenegetjük. Akinek nincs otthon kerti grillsütőjük, szerintem, sütheti úgyis, mintha szalonnát sütne egy kis tűznél, vagy bent a lakásban, a sütőben. Ki-ki kedve szerint. Amikor megsült, megszórjuk a vöröshagymával.

Receptek kategória: