Fűszeres kolbászkák roston sütve recept
Hozzávalók 8-10 személyre:
1 kg sovány marhahús,
1kg félkövér sertéshús,
4 dkg só.
I. ízesítés: 20 dkg vöröshagyma, 1dkg törött bors,
II. ízesítés: 3 dkg fokhagyma, fél deka törött bors, 2 dkg csemegepaprika, 1 dkg csípős paprika.
III. ízesítés: 1 dkg majoránna, fél deka törött bors, 3 dkg mustár, 1 csomó metélőhagyma.
Elkészítés:
A húsokat kézzel vagy húsdarálóval gorombára felaprítjuk. Összekeverjük, de célszerű még egyszer átengedni a húsdarálón. Ezután a megfelelő fűszerekkel összekeverjük, összedolgozzuk, majd mély tálban a tetejét lesimítva legalább egy fél napot érni, pihenni hagyjuk. A feldolgozás és gyúrás közben, de ezt követően sem kerülhet víz a húsba. A fűszerekkel kellően összeérett húst tetszés szerint hosszúkás kolbásszá vagy lapos pogácsává formázzuk. Megfelelő parazsat készítünk, és az átforrósított rostélyra helyezve süssük meg a vagdalt húsokat. Villa helyett lapátkanalat, vagy sütőfogót használunk a hús forgatásához. Megfelelő hőmérsékleten kb. 10-12 perc alatt készül el. A Balkánon élő népek vágott hagymák adnak hozzá. Nálunk többnyire ecetes paprikával, csemegeuborkával, valamint hagymás paradicsomsalátával, paprikasalátával fogyasztják.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges