Sonkás cseresznyeleves recept

files/images/cseresznye/cseresznye.jpg
Hozzávalók

2 dl ecetes cseresznye (savanyúság),
15 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
2 dl füstölthús-lé (vagy 2 dl víz,
fél húsleveskocka és 1 csapott mokkáskanál füstízű só),
2 dl tejföl,
2 dkg vaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál liszt.

Recept elkészítése:

A vajon lepirítom a kis kockákra vágott főtt sonkát, majd ráöntöm a füstölthúslét és 5 dl vizet (vagy húsleveskockával ízesített levet és a füstízű sót). Hozzáteszem a kimagozott és félbevágott ecetes cseresznyét, meg a finomra vágott petrezselyemzöldet. Felforralom, közben a lisztet elkeverem a tejfölben, és besűrítem vele a levest. Jól felforralva csészékbe tálalom, pirított zsemlekockákkal.

Elkészítési idő: 45 perc

Receptek kategória: