Krémes cseresznyés lepény recept

Recept elkészítése:

Krémes cseresznyés lepény recept

Hozzávalók 8-10 személy részére:
38 dkg liszt,
27 dkg vaj,
12 dkg cukor,
10 dkg mandula,
4 db tojássárga,
12 dkg piskótamorzsa,
1,50 kg cseresznye,
5 dkg vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja
A krémhez: 22 dkg cukor,
8 dkg liszt,
5 db tojássárga,
7 dl tej,
8 dkg porcukor,
3 db tojásfehérje,
1 db vaníliarúd.

Elkészítés:

Az átszitált lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a ledarált fehér mandulát és a tojássárgáját. Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval ízesítjük, majd összegyúrjuk. Hűvös helyre téve, letakarva 20-25 percig pihentetjük. Ezután ceruzavastagságúra kinyújtjuk, tepsi aljára tesszük. Előmelegített sütőbe téve szép sárgára sütjük. Kevés piskótamorzsával megszórjuk és rátesszük a kimagozott cseresznyét.
Közben elkészítjük a vaníliakrémet. 22 dkg cukrot 8 dkg liszttel, 5 db tojássárgájával, 7 dl tejjel összekeverünk. Vaníliarúddal ízesítjük, felforraljuk, majd hozzákeverjük a 3 db tojásfehérjéből 8 dkg porcukorral felvert kemény tojáshabot.
Ezzel a krémmel egyenletesen bevonjuk a cseresznyét, tetejét meghintjük piskótamorzsával, és ismét a sütőbe tesszük kb. 20 percre. Amikor megsült, feldaraboljuk és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 1 óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: