Cseresznyés kalács recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés kalács recept

Hozzávalók:
14 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
4 tojás,
7 dkg mandula,
6 dkg finom morzsa,
cseresznye.

Elkészítés:

A vajat a porcukorral és a tojássárgájával mintegy 20 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vagdalt mandulát, a zsemlemorzsát és apróra vagdalt mandulát, a zsemlemorzsát és végül könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Mindezt vigyázva összevegyítjük. A tésztát kikent, liszttel meghintett formába öntjük. Tetejére megmosott és lecsepegtetett cseresznyét rakunk, és előmelegített sütőben megsütjük. A megsült és mér kihűlt kalácsot, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: