Cseresznyés kagylósaláta recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés kagylósaláta recept

Hozzávalók:
1,5 dl ecetes cseresznye (vagy egy csésze cseresznye és ecetes-cukros-sós salátalé),
2 doboz kagylókonzerv,
1 dl főtt (párolt) rizs,
4 kemény paradicsom,
2 dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,
1 gerezd fokhagyma,
só és őrölt fehér bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

Ha nem ecetes cseresznyéből készítem a salátát, akkor először keverek egy erősen savanykás-édeskés, enyhén sós levet és felforralom, majd beleteszem a cseresznyét. Az újraforrástól számított 5 perc múlva elzárom alatta a lángot, és a lében hagyom kihűlni. Ezután úgy használom fel, mint az ecetes cseresznyét. A kagylókonzervet levétől lecsorgatom. A cseresznyét kimagozom, a paradicsomot megmosom és nyolcadokba vágom. A zöldhagymát - zöld szárával együtt - vékonyra karikázom és megsózom. Elkészítem a saláta mártását: a majonézt, a tejfölt, a cseresznyelevet, a sót és a kagyló olaját simára keverem. Hozzáadom az előzőleg megpárolt (vagy maradék) rizst, és fűszerezem a tisztított, zúzott fokhagymával. Beleteszem a sós zöldhagymát, az ecetes cseresznyét és a kagylót. Óvatosan, hogy össze ne törjenek a saláta alkotórészei, összekeverem és lefedem, majd a hűtőszekrényben érlelem néhány órán át. Salátalevelekkel bélelt talpas poharakba osztom a kagylósalátát, és a tetejét tetszés szerint díszítve kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: